Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Repararea generatorului de mașină la un service auto

Servicii de întreținere
00:30
Filtre selectate: 1

Semne ale nevoii diagnosticării generatorului de automobile

Generatorul furnizează curent electric tuturor nodurilor mașinii, pentru a finaliza lucrările care au nevoie de energie electrică. Cea mai importantă sarcină este aceea de a reîncărca bateria în timp ce motorul funcționează.

Dacă există probleme în funcționarea generatorului, bateria va fi de asemenea instabilă. Toată încărcătura de la funcționarea rețelei de la bord va sta pe baterie, după care este complet descărcată și motorul se oprește. Puterea slabă a curentului de încărcare afectează scăderea intensității farurilor și a altor dispozitive de iluminat, iar sunetul semnalului sonor se va schimba.

Defalcarea principală a generatorului se datorează lipsei, reducerii sau supraîncărcării curentului de încărcare. În cazul unei defecțiuni, este necesar să se diagnosticheze generatorul, să se repare sau să se înlocuiască complet. Pentru prevenire, se recomandă să scoateți, să curățați părțile generatorului o dată pentru 60 de mii km și să suflați aerul comprimat.

Caracteristicile reparării generatorului auto

Reparația constă în următorii pași:

  • Testarea stării tehnice a întregului dispozitiv
  • Demontarea și testarea componentelor sale
  • Curățarea, înlocuirea obiectelor deteriorate
  • Asamblare

Examinarea generatorului are loc pe un stand de testare și măsurare specializat echipat cu un dispozitiv electric, un ampermetru, un reostat de descărcare și un tahometru. Aici se măsoară viteza minimă de rotație a rotorului, precum și valoarea curentului de sarcină și tensiunea.

Dispozitivul dezasamblat este curățat de contaminare cu incluziuni metalice, ceea ce sporește durata de viață a unității reparate. În serviciile de spălătorie auto se utilizează o soluție specială.

Dispozitivul dezasamblat este curățat de contaminare cu incluziuni metalice, ceea ce sporește durata de viață a unității reparate. În centrele de îngrijire a autovehiculelor pentru spălare este folosită o soluție specială.

În continuare, se verifică operabilitatea, spargerea, închiderea înfășurărilor statorului și excitarea rotorului, verificând starea diodelor blocului de redresor. Dacă cel puțin o diodă este defectă, va fi necesară o înlocuire completă a întregii unități. Pentru aceasta, se folosesc instrumente și dispozitive, cum ar fi un ampermetru, un ohmmetru, o baterie reîncărcabilă, lămpi speciale. Atunci când înfășurările eșuează, acestea sunt rebobinate.

Inelele de contact, periile sunt examinate, dacă este necesar, ele sunt curățate sau schimbate în altele noi. Lagărele uzate se schimbă în kit, ceea ce sporește fiabilitatea unității reparate.

Verificați integritatea și gradul de tensiune al curelei de transmisie, rezistența contactelor cu fir, se măsoară tensiunea generatorului.

De asemenea, se recomandă să priviți și să strângeți dispozitivele de fixare pentru a estima tensiunea curelei de transmisie după 10-15 mii km de rulare.

Care este prețul de reparare a unui generator de mașini la un service auto?

Prețul la un service auto în România este de la 136 RON la 450 RON și depinde de marca și modelul mașinii. Au fost identificate 12 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, aflați ce preț vă așteaptă pentru acest sau alt serviciu și vă puteți programa imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.