Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Curățarea duzelor diesel la un service auto

Servicii de întreținere
00:30
Filtre selectate: 1

Când este necesar să curățați duzele diesel?

Duzele diesel asigură alimentarea cu motorină direct în camera de combustie a fiecărui cilindru, dozând și pulverizând-o sub formă de torță. Pe baza caracteristicilor lor de proiectare și în funcție de metoda de control, ele pot fi mecanice și electromecanice.

Din cauza combustibilului de calitate slabă, pe suprafețele duzelor rămân diverse impurități și fracții care se așează după ce motorul este amortizat. Acesta rămâne fierbinte pentru o vreme, iar combustibilul rămas se lipește de suprafața de lucru, creând un strat unic de lac. Aceasta conduce la îngustarea canalului calibrat, la scăderea puterii mașinii și la creșterea consumului de combustibil. Acul de blocare se poate uza. Ulterior, performanța motorului se deteriorează.

Este necesar să curățați duzele diesel atunci când:

  • Probleme cu motorul - începe lung, funcționează lent la gol, eșecul motorului atunci când unul sau mai mulți cilindri nu funcționează parțial sau complet
  • Eșecurile pedalei de gaz, răspunsul slab la presarea ei
  • Aplauze în conducta de evacuare a gazelor de eșapament
  • Apariția fumului negru din conducta de eșapament

Dacă depozitele sunt mici, acestea pot fi îndepărtate prin spălare. Există mai multe modalități de curățare a duzelor diesel.

Turnarea unui lichid de spălare în rezervor

Această metodă nu este considerată ca fiind foarte eficientă, deoarece nu există nicio garanție că toate depozitele inutile sunt eliminate. Este adecvat numai în cazurile de poluare minoră. Poate fi folosit ca o acțiune preventivă.

Curățarea ultrasonică a duzelor

În acest caz, se utilizează un suport ultrasonic special, pe care sunt montate duzele îndepărtate anterior. Cu ajutorul diagnosticului cu ultrasunete, este posibil să se determine cu precizie unde sunt depozitele, ce parte poate fi curățată și care trebuie înlocuită. În acest caz, numai duzele sunt curățate, toate celelalte elemente ale sistemului de alimentare cu combustibil nu sunt spălate

Curățarea duzelor fără îndepărtare

În acest caz, curățarea are loc fără demontare, ocolind sistemul de alimentare cu combustibil. Este destul de eficient, dar nu face posibilă determinarea cât de bună este acea sau altă duză, dacă spălarea va ajuta sau este mai bine să înlocuiți piesa deteriorată

Curățarea injectoarelor demontabile

Această metodă vă permite să curățați cu atenție acest element al sistemului de combustibil prin turnarea unui solvent standard. Este important să nu vă confundați în procesul de asamblare și dezasamblare a pieselor de schimb. La sfârșit, suprafețele de lucru sunt tratate cu ulei pentru a le proteja de coroziune.

Care este prețul spălării duzelor diesel la un service auto?

Prețul la un service auto în România este de la 0 ron la 0 lei și depinde de marca și modelul automobilului. Au fost identificate 11 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, aflați ce preț vă așteaptă pentru acest sau alt serviciu și vă puteți programa imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.