- Sortează după:















Care sunt consecințele diagnosticării târzii a sistemului de combustibil al mașinii?
Sistemul de combustibil al mașinii o alimentează cu carburant și asigură curățarea motorului. În mașinile moderne el este adesea echipat cu control electronic și constă din astfel de dispozitive ca:
- Rezervor de combustibil
- Pompă
- Filtru de combustibil
- Conducte
- Sistem de injecție
Încălcarea activității acestui complex este asociată cel mai adesea cu inspecția târzie sau cu utilizarea combustibilului de calitate scăzută. Acest lucru se manifestă prin următoarele probleme:
- Consumul de combustibil este în mod semnificativ mărit, în unele cazuri alimentarea acestuia în camera de ardere este oprită
- Mașina pierde putere, există defecțiuni la pornirea motorului, capacitatea sa de lucru scade
- În procesul de înfundare a duzelor de combustibil, productivitatea lor este redusă drastic și dispersia de combustibil este deteriorată. Aceasta conduce la îmbogățirea amestecului, crește nivelul CH și CO, temperatura motorului crește, se intensifică detonarea
- Se aud lovituri străine, în salon există un miros de combustibil
În acest caz se efectuează operațiuni speciale de service care vizează diagnosticarea sistemului de combustibil, verificarea operabilității elementelor sale principale și efectuarea unei înlocuiri planificate a consumabilelor.
În același timp, se desfășoară următoarele activități:
- Inspectarea dispozitivelor pentru etanșeitate și integritate
- Verificarea pompei de carburant
- Testarea datelor senzorului nivelului de combustibil
- Schimbarea filtrului de carburant
- Întreținerea sistemului de injecție, verificarea regulatorului de presiune al combustibilului
- Reglarea vitezei în gol și a nivelului de monoxid de carbon din gazele de eșapament
Diagnosticarea poate fi efectuată atât pe cale instrumentală, cât și pe computer. În primul caz se utilizează manometre și mecanometre de presiune. În același timp, injectoarele sunt scoase și inspectate, se măsoară nivelul de compresiune, se determină presiunea gazelor din carter și presurizarea, sunt evaluate filtrele, curelele, fazele de distribuție a gazului, bujiile incandescente. În aceste scopuri pot fi folosite standuri special echipate.
Diagnosticarea computerizată este relevantă pentru autovehiculele cu control electronic, aceasta constă în faptul că monitorul afișează codurile de eroare colectate de la toți senzorii auto. Ulterior, datele obținute sunt analizate de către specialiști și se trage concluzia cu privire la acțiunile de reparații necesare.
Indiferent de metoda aleasă, se recomandă inspectarea sistemului de alimentare cu combustibil cel puțin de două ori pe an sau după 30 mii km de rulare.
Care este prețul diagnosticării sistemului de alimentare cu combustibil la un service auto?
Prețul la un service auto în România este de la 5 ron la 100 lei și depinde de marca și modelul automobilului. Au fost identificate 69 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, aflați ce preț vă așteaptă pentru acest sau alt serviciu și vă puteți programa imediat la service-ul auto selectat.
Acasă.