Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Repararea cablurilor electrice la un service auto

Servicii de întreținere
00:30
Filtre selectate: 1

Semne de defecțiuni din schema cablurilor electrice a automobilului

Într-o mașină modernă există multe aparate electrice conectate între ele prin cabluri. În eventualitatea unei funcționări defectuoase, dispozitivele încetează să funcționeze, ceea ce poate provoca neplăceri în timpul funcționării vehiculului, precum și o amenințare imediată la adresa siguranței șoferului și a pasagerilor.

În timpul oxidării sau dezintegrării firelor care leagă dispozitivele de iluminat cu o mașină, farurile și indicatoarele pot fi pornite și oprite în orice ordine. Dacă bornele sunt slab asigurate sau murdare, există dificultăți la pornirea motorului, aparatele electrice pot eșua sau chiar pot arde becurile.

Pentru a evita problemele legate de cablaj, este necesar să îl inspectați din când în când, să excludeți introducerea combustibilului sau a uleiului pe fire, să evitați inflexiuni, daune datorită aranjamentului apropiat cu părțile ascuțite ale mașinii.

Dacă apare o problemă, trebuie efectuat un diagnostic pentru a identifica cauza defecțiunii. După aceasta, cablajul este reparat, care constă în:

  • Eliminarea problemelor în contactul punctelor de conectare
  • Izolarea firelor cu tuburi de contracție sau o bandă izolatoare specială
  • Curățarea terminalelor de oxidare, murdărie
  • Verificarea fiabilității conexiunilor și a elementelor de fixare
  • Inspecția și rezolvarea problemelor asociate cu borna auxiliară a terminalului pozitiv
  • Înlocuirea părții deteriorate a circuitului electric al terminalului
  • Restaurarea circuitului deschis continuu

Dacă nu efectuați reparațiile necesare în timp, poate provoca o funcționare incorectă sau o defecțiune completă a instrumentelor și a unităților mașinii.

Care este costul reparării cablajelor auto?

Prețul la un service auto în România este de la 20 RON la 500 RON și depinde de marca și modelul mașinii. Au fost identificate 13 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, aflați ce preț vă așteaptă pentru acest sau alt serviciu și vă puteți programa imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.