Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Curățarea sistemului de combustibil la un service auto

Servicii de întreținere
14:30
Filtre selectate: 1
Stații identificate: 15
Locația curentă: 
 • București
 • Cluj-Napoca
 • Iași
 • Timișoara
 • Constanța
 • Craiova
 • Sortează după:

De ce să curățați sistemul de alimentare cu combustibil al mașinii?

Sistemul de combustibil al oricărei mașini în timp acumulează murdărie, tot felul de precipitații, deșeuri. Aceste depuneri dăunează performanțelor motorului, afectează negativ performanțele injectoarelor, sondei lambda, catalizatorului și altor elemente ale sistemului.

Efectuarea curățării de contaminare este necesară la reducerea puterii motorului, o funcționare neuniformă și zgomotoasă, deranjamente și detonări, viteză de ralanti instabilă, aspectul fumului negru din conducta de eșapament.

Procedura de purificare va ajuta:

 • La restabilirea integrității și eficienței duzelor de combustibil
 • La curățarea supapelor de distribuție, a camerei de ardere, a grupului de pistoane cilindrice și a galeriei de aspirație
 • La egalizarea și restabilirea compresiei motorului

Există câteva modalități de curățare a sistemului de alimentare cu combustibil.

Spălare cu detergenți și aditivi speciali

Agenții de curățare sunt turnați direct în rezervorul de gaz cu o frecvență de o dată la fiecare 5-6 mii km de rulare. Aceștia pot fi:

 • De mare activitate, în care curățarea intensivă acționează mult mai rapid. În același timp, există pericolul ca depozitele să înfunde tuburi, duze sau un jet
 • De activitate moale. Această metodă este netedă, dizolvă treptat poluările și le îndepărtează în siguranță. Rezultatul necesar va fi la utilizarea constantă a unor astfel de mijloace

După fiecare umplere, este necesară verificarea stării filtrului de combustibil și a sitei pompei de benzină, dacă este necesar, se recomandă înlocuirea părții contaminate cu una nouă.

Această metodă este eficientă pentru prevenirea și purificarea contaminanților slabi, în cazuri mai complexe este mai bine să se utilizeze o altă metodă de curățare.

Curățarea chimică a sistemului de combustibil

În condițiile de service auto se propune curățarea ansamblurilor de combustibil cu mijloace chimice folosind o instalație specială. Această unitate este conectată la sistem, lichidul de spălare este turnat. Unitatea de alimentare rulează pe ea timp de aproximativ 20 de minute la intervale scurte. În plus, sub presiune apare un amestec de curățare care curăță duzele, camera de ardere, supapele și șina de combustibil.

Această procedură este destul de agresivă, după ea adesea este necesară schimbarea bujiilor. În plus, nu este capabilă să facă față poluării foarte severe.

Curățarea cu ultrasunete a sistemului de alimentare cu combustibil

Prin această metodă, duzele sunt îndepărtate și spălate într-un lichid special sub influența ultrasunetelor. În timpul tratamentului, este verificată temeinicia spălării, puterea impulsurilor și durata manipulărilor, dacă este necesar, se schimbă.

Această procedură este potrivită pentru curățarea celor mai dificile acumulări care sunt rezistente la purificarea chimică. De asemenea, este posibil să se controleze permeabilitatea, integritatea și forma pulverizării injectorilor.

Care este prețul de curățare a sistemului de combustibil al mașinii la un service auto?

Prețul la un service auto în România este de la 50 ron la 130 lei și depinde de marca și modelul automobilului. Au fost identificate 15 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, aflați ce preț vă așteaptă pentru acest sau alt serviciu și vă puteți programa imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.