Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Repararea pompei de carburant de înaltă presiune la un service auto

Servicii de întreținere
08:00
Filtre selectate: 1

Cauzele defecțiunii pompei de combustibil de înaltă presiune și caracteristicile restaurării

O componentă importantă a sistemului de alimentare cu combustibil al unui motor diesel este o pompă de combustibil de înaltă presiune. Prin metoda alimentării cu combustibil există unități de acțiune directă și cu injecție de baterie. După construcția lor, acestea sunt împărțite în:

  • De distribuție, cu unul sau două plonjoare, care transferă combustibilul în cilindri
  • Consecutive cu o pereche separată de piston
  • Trunchi, care au sarcina de a injecta combustibil în baterie

De-a lungul timpului, pompa de combustibil de înaltă presiune poate eșua, cel mai adesea datorită:

  • Carburant diesel de calitate slabă. Prezența diferitelor impurități agravează proprietățile de lubrifiere ale combustibilului, în urma căruia perechile de pistoane se rup prematur
  • Uzurii naturale
  • Funcționării incorecte sau problemelor cu electronica

Cu o pompă de combustibil de înaltă presiune defectă, există dificultăți la pornirea motorului, funcționare neuniformă a mașinii, zgomote din exterior și o scădere semnificativă a puterii cu un consum mai mare de carburant.

În acest caz, trebuie să contactați centrul de service auto unde puteți efectua un diagnostic detaliat, identificați problema și, dacă este necesar, reparați pompa de combustibil de înaltă presiune. Acest proces constă în mai multe etape, cum ar fi:

  • Reglarea, o etapă importantă pentru formarea compoziției corecte a amestecului de combustibil
  • Curățarea de murdărie și diverse depozite
  • Repararea electronicii
  • Înlocuirea pieselor deteriorate și a consumabilelor

Diagnosticarea și reglarea pompei de combustibil de presiune înaltă în condițiile centrelor de îngrijire a autovehiculelor se efectuează pe standuri specializate. Cu ajutorul acestor echipamente, se măsoară unghiurile avansării pistonului și începutul alimentării cu combustibil și se determină și cantitatea de combustibil transferat.

Pentru a regla pornirea alimentării, se utilizează și torqueometrul, iar pentru reglarea cuplului de pornire, șuruburile de reglare sunt înșurubate în împingătoarele pistonului.

Care este prețul de reparare a pompei de combustibil de înaltă presiune la un service auto?

Prețul la un service auto în România este de la 0 ron la 0 lei și depinde de marca și modelul automobilului. Au fost identificate 10 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, aflați ce preț vă așteaptă pentru acest sau alt serviciu și vă puteți programa imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.