Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Chiptuning-ul motorului la un service auto

Servicii de întreținere
10:30
Filtre selectate: 1

Care este scopul chiptuning-ului motorului?

Chiptuning-ul motorului este setarea programului unității electronice de control a motorului autovehiculului, datorită căreia puterea sa este crescută și consumul de combustibil este redus. În acest caz, nu se intervine în partea mecanică a motorului.

Pentru a schimba controlerele, se utilizează un software special, care efectuează calibrarea datelor. În acest caz se setează parametrii care afectează:

  • Toxicitatea motorului
  • Alimentarea cu combustibil a cilindrilor
  • Setarea limitatorului de viteză și a aprinderii

Producătorul auto stabilește mediile standard pentru fiecare mașină. Cu toate acestea, luând în considerare condițiile de funcționare, stilul de conducere și calitatea combustibilului consumat, este posibil să corectați acești parametri pentru o funcționare mai eficientă a motorului.

Efectuarea unei astfel de modernizări se recomandă la trecerea la gaz. În acest caz, este de dorit să setați setările optime.

Procedura chiptuning-ului are câteva etape։

  • Borna de minus din bateria de stocare este eliminată
  • Capacul sub coloana de direcție este îndepărtat
  • Unitatea de comandă electronică este deconectată și conectată la un adaptor special din care este citit programul firmware
  • Noua versiune este configurată și apoi adăugată la controler. În același timp, vechea versiune este de obicei salvată, astfel încât, dacă este necesar, este posibil să reveniți la etările standard
  • Calculatorul de bord este montat la loc
  • Se face o testare

Procedura de chiptuning durează mai puțin de o oră. Oferă o putere suplimentară, astfel încât să nu aveți nevoie să comutați în mod constant vitezele și vă veți comporta cu mai multă încredere în timpul depășirii. Dacă este instalată o cutie de viteze automată, schimbarea de viteză este foarte lină.

Care este prețul pentru chiptuning-ul motorului la un service auto?

Prețul la un service auto în România este de la 400 la 800 lei și depinde de marca automobilului, dificultatea și cantitatea de muncă. Au fost identificate 3 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, afla ce preț costă acest sau alt serviciu și vă puteți înregistra imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.