Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Instalarea xenonului la un service auto

Servicii de întreținere
00:30
Filtre selectate: 1

Caracteristicile instalației de xenon

Xenonul este un gaz rar inert folosit în faruri suplimentare și creează un fascicul luminos. Este mult mai eficient și mai durabil decât iluminatul cu halogen. Există mai multe tipuri de gaze:

  • Xenon
  • Bixenon

Alegerea dintre cele două variante depinde de caracteristicile de design ale modelului specific de mașină. Este permisă montarea aproape la oricare mașină, unde sunt disponibile lămpile cu halogen.

Instalarea xenonului necesită schimbări în circuitul electric al vehiculului și este instalată o unitate de înaltă tensiune.

Există mai multe opțiuni pentru atașarea lămpilor cu xenon:

  • La farurile standard, cu iluminare separată apropiată și depărtată, nu este necesară schimbarea elementelor optice
  • Instalarea unei lentile speciale de focalizare
  • În unele cazuri, această iluminare de fundal este echipată cu lămpi de ceață, iar farurile standard rămân nemodificate
  • Ca atașament separat pe acoperiș

Înainte de procedura de instalare, electronica de la bord este verificată și reglată astfel încât să nu existe vreo eroare și probleme la echiparea echipamentului. După aceea:

  • Farurile vechi sunt scoase, dacă este necesar. Capacul de protecție al acestui dispozitiv de lumină este scos, unde se va adăuga iluminare xenon
  • Prin gaura de foraj sunt trecute cablurile, gaura este închisă cu un inel de cauciuc
  • Lampa cu xenon este atașată, firele la unitatea de aprindere sunt conectate. Al doilea fir este adăugat la cablajul general
  • Unitatea de aprindere este atașată sub capotă mai departe de motor, astfel încât firele să nu fie strânse și să nu fie expuse la umezeală

Pe lângă măsurile principale, se recomandă instalarea unui ghidaj pentru fasciculul luminos, care să corecteze direcția de iluminare. În acest caz, farurile nu vor bloca șoferii care se deplasează spre vehicule. De asemenea, puteți pune un dispozitiv de curățare special pentru faruri.

Care este prețul instalării xenonului/bixenonului la un service auto?

Prețul instalării la un service auto în România este de la 160 RON la 160 RON. Au fost identificate 3 service-uri, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, afla ce preț costă acest sau alt serviciu și vă puteți înregistra imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.