Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Spălarea motorului la un service auto

Servicii de întreținere
08:00
Filtre selectate: 1

De ce și când trebuie spălat motorul?

Spălarea motorului este necesară pentru a curăța piesele și pereții interiori a motorului de toate tipurile de depuneri. Pentru a vedea dacă această procedură este necesară, puteți vizualiza starea motorului din interior. Spălarea în scop preventiv este absolut inutilă, pentru că trebuie să existe motive:

  • Uleiul este foarte murdar, sunt vizibile particule de praf și parafină
  • Kilometrajul mașinii este de peste 10 mii de km
  • La primul schimb sau la schimbarea a unui tip sau a unei mărci de ulei auto cu un alt tip sau cu o altă marcă

În aceste cazuri, spălarea va ajuta la menținerea motorului și la prelungirea duratei de viață.

Curățarea manuală a motorului

Cel mai rapid și mai eficient mod de a curăța motorul, dar și cel care consumă cel mai mult timp. În acest caz, motorul cu ardere internă este complet dezasamblat și piesele sunt curățate cu soluții speciale pentru spălare. La domiciliu, poate fi utilizat în acest scop petrol lampant, un solvent și alți solvenți tehnici. La depozite serioase pe un motor greu de rulare, această metodă de curățare este singura posibilă. După spălare, este posibil să se estimeze gradul de deteriorare a unui astfel de motor și oportunitatea exploatării în continuărare a acestuia.

Spălarea motorului cu ulei

Un ulei de motor de înaltă calitate garantează curățarea oricărui motor. După umplere, mașina trebuie să funcționeze timp de circa 15 minute la relanți. După 500-1000 de km parcurși, uleiul poate fi golit și turnat oricare altul. Aceasta este cea mai sigură metodă de purificare treptată, în care sunt excluse astfel de consecințe periculoase, cum ar fi:

  • Înfundarea canalelor de ulei cu particule de sediment
  • Înfundarea receptorului de ulei

Utilizarea uleiurilor de spălare speciale și a lichidelor

Uleiul de spălare sau lichidul se toarnă după scurgerea lubrifiantului vechi folosit. În compoziția acestor soluții există mulți diferiți detergenți care ajută la curățarea eficientă și rapidă a suprafeței interioare și a părților componente ale unității de alimentare. După umplerea autovehiculului, motorul este acționat în gol timp de aproximativ 10-15 minute, după care lichidul este drenat.

Toți producătorii de ulei de motor cunoscuți, cum ar fi «Mobil», «Castrol», «Agip», creează, de asemenea, soluții de spălare. Cu toate acestea, costul lor este destul de ridicat, prin urmare, chiar și reprezentanții oficiali nu le furnizează întotdeauna.

Soluția de curățare a motorului - «Soluție curățare motor LIQUI MOLY Engine Flush 2640»

Este o soluție simplă la folosire, poate dizolva nămolul și lacul. Se toarnă în motor înainte de schimbul de ulei. Lasă motorul curat și uleiul limpede.

Cât costă spălarea motorului la un service auto?

Prețul la un service auto în România este de la 21 la 45 RON. Au fost identificate 12 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, afla prețurile și vă puteți programa imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.