Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Instalarea unui sistem GPL la un service auto

Servicii de întreținere
00:30
Filtre selectate: 1
Stații identificate: 0
Locația curentă: 
 • București
 • Cluj-Napoca
 • Iași
 • Timișoara
 • Constanța
 • Craiova
 • Sortează după:

Facilitățile instalării GPL la automobil

Instalarea echipamentelor GPL contribuie la reducerea consumului de combustibil, în timp ce performanța mașinii rămâne la același nivel.

După indicatorii tehnici, instalațiile GPL se împart în următoarele subcategorii:

 • Vacuum
 • Electronice
 • Ejectoare cu dozator electromecanic
 • De injectare

Există șase generații de echipamente GPL pentru mașini. Fiecare dintre ele are laturile sale pozitive și negative. Principalele avantaje ale instalării GPL-ului sunt:

 • Economie
 • Securitate sporită
 • Sarcina scăzută a sistemului de pistoane datorită cifrei octanice crescute
 • Creșterea longevitatății motorului
 • Mentenanță accesibilă
 • Curățenie ecologică

Regulile de instalare a unui sistem GPL presupune căteva etape:

În primul rând, se selectează tipul de echipament care se potrivește perfect unei anumite mașini, pe baza caracteristicilor sale de proiectare și a modului de funcționare prevăzut.

În cea de-a doua etapă, este instalat echipamentul GPL. Acest proces durează aproximativ 4-6 ore, dacă nu apar dificultăți neprevăzute. Instalarea pe modele rare de automobile poate dura până la două zile.

Dacă motorul este cu injector, este important să acordați o atenție deosebită supapelor de siguranță, să determinați locația exactă a amestecătorului și să reglați temporizarea aprinderii.

Costul serviciului este determinat de tipul de gaz cu care va opera GPL-ul. Metanul este mult mai scump, reduce puterea mașinii și se consumă de 5 ori mai rapid decât propanul. Din moment ce buteliile sunt destul de grele, practic nu se instalează nici un GPL cu metan la autoturisme.

La a treia etapă sistemul este ajustat și reglat cu ajutorul unui analizor de gaze, este verificată capacitatea de lucru a noului echipament. Reglarea finală se efectuează deja în timpul exploatării vehiculului.

Care este prețul pentru instalarea GPL-ului la un service auto?

Prețul la un service auto în România este de la 0 RON la 0 RON și depinde de automobil și de care generație este GPL-ul. Au fost identificate 0 service-uri care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, aflați ce preț vă așteaptă pentru acest sau alt serviciu și vă puteți programa imediat la service-ul selectat.

Care sunt deosebirile dintre generațiile GPL?

Prima generație

GPL-1 - este un sistem simplu format din controlul vacuumului și dozarea mecanică a combustibilului gazos. Cu ajutorul acestui sistem se echipează o mașină care folosește ca carburant benzina. Se pot utiliza reductoare electrice cu gaz sau vacuum. Prezența unui senzor de oxigen nu este prevăzută.

A doua generație

GPL-2 este suplimentat cu un distribuitor electronic, a cărui funcționare se bazează pe datele obținute din sonda lambda. Acest echipament este echipat, de asemenea, cu un catalizator și un neutralizator, reducând astfel impactul negativ al emisiilor nocive. Este eficace pentru motoarele injectabile, respectă standardele de mediu Euro 1.

Ca dezavantaje, este remarcată uzura prematură a bujiilor și a filtrului de aer, iar în timpul trecerii de la benzină la gaz se pot ivi clape.

A treia generație

GPL-2 repetă aproape în totalitate caracteristicile echipamentelor GPL de a doua generație. Diferența poate fi numită dozarea electronică a alimentării cu combustibil, injecția paralelă și alimentarea electrică încorporată. Corespunde categoriei Euro-2.

Atunci când se instalează pentru a bloca alimentarea cu benzină, se folosește emulatorul injectorilor, deci se instalează un emițător suplimentar al sondei lambda.

A patra generație

GPL-4 este echipat cu un sistem de injectare pe etape, alimentarea cu gaz a fiecărui cilindru. A fost posibilă trecerea automată de la gaz la benzină și invers, a fost instalat un calculator de bord multifuncțional.

Această instalație de gaze respectă cerințele Euro 3 și sisteme de diagnosticare precum OBDII, EOBD. Copiază complet lucrul injectorului de benzină. Calculatorul de bord poate afișa diferiți senzori, corectând funcționarea optimă a motorului. Se păstrează proprietățile dinamice ale mașinii, se exclude apariția de clape.

La instalare, este mai bine să alegeți setul standard de de mărci cum ar fi Zenit, King, Stag, Tamona sau echipamentele de la LANDI RENZO, Vialle sau Prins.

A cincea generație

GPL-5 are un sistem de injecție în fază lichidă, este instalat la automobile cu injectare care îndeplinesc standardele Euro-4, echipate cu sisteme de diagnoză OBDII, OBDIII și EOBD. Faza și dozarea de injecție este reglată cu ajutorul unui controler de benzină. Acest lucru permite mașinii sa nu piardă puterea, gazul se consumă econom, nu există probleme cu pornirea motorului la temperaturi minus.

Unul dintre principalele dezavantaje este adaptabilitatea slabă a acestui echipament la un gaz de calitate scăzută cu impurități diferite. Foarte popular este GPL-ul de generația a 5-a de la Vialle LPfi.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.