Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Repararea tobei de eșapament la un service auto

Servicii de întreținere
00:30
Filtre selectate: 1
Stații identificate: 12
Locația curentă: 
 • București
 • Cluj-Napoca
 • Iași
 • Timișoara
 • Constanța
 • Craiova
 • Sortează după:

Cum de a determina nevoia de întreținere a tobei de eșapament a mașinii?

Eșapamentul este necesar pentru evacuarea gazelor de eșapament, pentru răcire, precum și pentru reducerea zgomotului datorat evacuării. Acesta este amplasat sub baza vehiculului și este atașat fie la colectorul catalitic, fie la conducta de evacuare. Ondulația protejează acest dispozitiv de vibrațiile motorului.

Durata serviciului său depinde în mare măsură de condițiile de operare. Cu o interacțiune constantă cu umiditatea, reactivii și sărurile din timpul iernii, corpul este distrus prematur. Durata de viață a amortizorului este, de asemenea, afectată de alți factori, și anume:

 • Efectul agresiv al gazelor fierbinți de la evacuare
 • Condensul care se acumulează în interiorul secțiunilor medii
 • Defecțiuni mecanice datorate șocurilor și coroziunii

În medie, toba de zgomot poate lucra aproximativ 50 de mii de km de rulare. Înlocuirea este necesară numai în caz de rupere, cu daune minore, se efectuează reparații. Identificați defecțiunile cu ușurință prin zgomotul caracteristic, baterea și vibrațiile excesive.

Dacă dispozitivul nu este reparat în timp util, acest lucru amenință să reducă puterea și performanța motorului. Amestecul de combustibil va fi dozat incorect, neutralizatorul se va înfunda înainte de timp.

Pentru a efectua reparații este necesar, în primul rând, să aflați cauza și locul de deteriorare:

 • În cazul conexiunilor pierdute sau uzurii garniturilor între secțiuni, este necesar să înlocuiți elementele specifice ale tobei de eșapament și să fixați elementele de fixare
 • La o mică arsură, secțiunea se schimbă într-una nouă. În anumite cazuri, un astfel de defect este eliminat prin auto-etanșare, sudură sau bandă specială

Pentru a efectua reparații, este necesar să ridicați autovehiculul cu un elevator. În funcție de natura deteriorării și de caracteristicile de proiectare, poate fi necesar să scoateți sistemul de evacuare sau anumite părți ale țevii de eșapament pentru inspecție vizuală mai precisă și reparații.

În cazul în care catalizatorul este integrat în amortizorul de zgomot, este necesar să se verifice starea contactelor senzorului din conducta de admisie, inclusiv operabilitatea sondei lambda.

Care este prețul reparării tobei de eșapament la un service auto?

Prețul la un service auto în România este de la 98 RON la 160 RON și depinde de marca și modelul mașinii. Au fost identificate 12 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, aflați ce preț vă așteaptă pentru acest sau alt serviciu și vă puteți programa imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.