Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Repararea duzelor diesel la un service auto

Servicii de întreținere
12:30
Filtre selectate: 1

Duzele diesel sunt parte a echipamentului de combustibil. Acestea sunt cel mai adesea contaminate și uzate, astfel încât acestea necesită inspecție periodică, curățare și reparații, dacă este necesar. Eficiența acestor componente depinde de calitatea arderii combustibilului din cilindri, eficiența motorului, dinamica accelerației mașinii, economia și cantitatea de emisii toxice în atmosferă.

Diagnosticarea duzelor diesel pe echipamente

Pentru a evalua starea duzelor diesel, centrele profesionale de îngrijire a autovehiculelor utilizează echipamente speciale de diagnosticare:

  • În prealabil se efectuează curățarea cu ultrasunete, precum și o inspecție vizuală pentru deteriorarea mecanică
  • Presiunea de injectare este măsurată de testerul de testare, care include o pompă cu piston, ștuț și un manometru. Se verifică și mobilitatea acului în nebulizator
  • Se măsoară forma combustibilului diesel pulverizat
  • Se controlează integritatea sigiliilor, deteriorarea acestora
  • Se determină presiunea de deschidere a duzei

După efectuarea diagnosticului, se iau decizii privind acțiunile ulterioare, în funcție de starea și sănătatea pieselor.

Repararea (refacerea) duzelor diesel

Cel mai adesea, injectorul diesel eșuat este curățat, după care revine la funcționalitatea acestuia. Această procedură se realizează fie manual, fie pe un suport ultrasonic, cu adăugarea unui lichid de spălare.

Pentru daune mai grave, atunci când spălarea nu aduce rezultatele dorite, este necesară înlocuirea părții componente sau a întregii piese. Pentru aceasta, se clarifică cauza specifică a defecțiunii:

  • Dacă se suspectează că apar defecțiuni din cauza unui nebulizator, acesta este introdus într-o carcasă specială de testare și sunt verificați parametrii făcliei. În cazul unor anomalii, duza și acul sunt înlocuite
  • În unele cazuri, uzura șaibei intermediare, care se află între arc și pistolul de pulverizare, este fixată. La dezvoltarea sa circulară există o oblică, o operație întârziată, ridicarea insuficient de ridicată a acului. Pentru a remedia o problemă similară, șaiba se schimbă
  • Înlocuirea arcului este destul de rară. Chiar și cu pierderea rigidității și a scăderii, forța este restabilită prin adăugarea de șaibe de reglare
  • Dacă unitatea funcționează o perioadă lungă de timp, corpul duzei poate fi grav afectat datorită coroziunii sau uzurii mecanice. De asemenea, cu o instalare necorespunzătoare, șocul se poate rupe. În aceste cazuri, întreaga duză se schimbă de obicei

Сaracteristicile de reparare a duzelor electrice diesel

Duzele diesel cu senzori electrici de ridicare a acului, cum ar fi Common Rail și duzele de pompă, sunt destul de rezistente și rareori nu reușesc. Problemele pot apărea numai atunci când se utilizează combustibil de calitate slabă.

Kitul de reparare standard include doar piese mecanice, dar este recomandabil să schimbați pulverizatorul de pe acest dispozitiv de numai 2-3 ori. Prin urmare, cel mai adesea, în acest caz, duzele sunt înlocuite complet.

Care este costul reparării duzelor diesel la un service auto?

Prețul la un service auto în România este de la 0 ron la 0 lei și depinde de marca și modelul automobilului. Au fost identificate 10 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, aflați ce preț vă așteaptă pentru acest sau alt serviciu și vă puteți programa imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.