Unde să căutăm?
showOnMapByList
Ai căutat: 

Curățarea duzelor injectorului la un service auto

Servicii de întreținere
14:30
Filtre selectate: 1

Cauzele defecțiunilor la injector și modul de evitare a acestora

Injectorul este proiectat pentru a alimenta combustibil în camera de combustie a mașinii. Acesta este un dispozitiv de înaltă precizie care necesită o întreținere constantă. Atunci când se utilizează benzină slabă cu o mulțime de hidrocarburi și parafine, injectorul este înfundat, de aceea performanța sa este redusă. Agravează problema:

  • Ignorând înlocuirea de rutină a filtrului de aer
  • Turnarea uleiului de motor de proastă calitate
  • Plimbare lungă în condițiile de străzi orășenești
  • Călătorind pe un motor slab încălzit

Atunci când mașina se oprește, fracțiunile ușoare de hidrocarburi sunt colectate pe pereții corpului și în apropierea gâtului. Ca urmare, gaura duzei scade, deficitul de benzină reduce calitatea amestecului de combustibil. Aceasta duce la o scădere a puterii mașinii și la o creștere a consumului de combustibil.

Se recomandă curățarea injectorului la fiecare 30 mii km de rulare pentru a evita deteriorarea mai semnificativă și necesitatea de a-l schimba complet.

Metode pentru spălarea injectorului

În funcție de cantitatea depozitelor, se utilizează mai multe opțiuni de purificare:

  • Utilizarea substanțelor chimice (de exemplu, Wynns). În acest caz, injectorii de la motor nu sunt îndepărtați, procedura se efectuează cu ajutorul unui dispozitiv mobil pentru spălarea injectorului. În conducta sub presiune, solventul este pompat, motorul fiind în funcțiune. Un astfel de dispozitiv ne permite să curățăm eficient sistemul de alimentare cu combustibil în aproximativ o oră. Cu toate acestea, expunerea prelungită la substanțe chimice poate deteriora garniturile de cauciuc, piesele din plastic, bujiile
  • Curățarea cu ultrasunete a injectorului. Pentru această procedură, se utilizează un stand de înaltă tehnologie, staționar sau echipament de spălare specializat. Sub influența ultrasunetelor de putere diferită, particulele de lichid se mișcă activ, distrugând depozitele de orice complexitate
  • La domiciliu, lichidele de spălare sunt turnate direct în rezervor, după care sunt spălate, iar rezervorul este uscat. Cu toate acestea, această metodă este mai potrivită pentru prevenirea sau pentru curățarea depozitelor minore

Alegerea uneia sau a altei metode de curățare depinde de gradul de contaminare a injectorului și de capacitățile financiare ale proprietarului mașinii.

Care este prețul spălării injectorului la un service auto?

Prețul la un service auto în România este de la 140 ron la 140 lei și depinde de marca și modelul automobilului. Au fost identificate 12 service-uri auto, care oferă acest serviciu. Despre fiecare dintre ele puteți citi recenziile, aflați ce preț vă așteaptă pentru acest sau alt serviciu și vă puteți programa imediat la service-ul auto selectat.

Pentru a adăuga acest site pe pagina principală, fă click pe imagine și apoi „Acasă”
Acasă.